Managerii prevăd stabilitatea economiei și o creștere accentuată a prețurilor în lunile octombrie și noiembrie

85
Managerii prevăd stabilitatea economiei și o creștere accentuată a prețurilor în lunile octombrie și noiembrie - managerii28092022-1664364754.jpg

Articole de la același autor

Estimările managerilor din economia românească privind evoluția sectoarelor în care activează sunt optimiste pentru următoarele două luni. Potrivit anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o relativă stabilitate a volumului producției și a numărului salariaților, în timp ce prețurile produselor industriale vor fi în creștere.
Managerii din activitatea de construcții estimează că volumul producției și numărul salariaților vor fi relativ stabile. În schimb, prețurile lucrărilor de construcții vor avea o creștere accentuată în următoarele două luni.


În comerțul cu amănuntul, viitorul apropiat este privit cu optimism. Managerii din acest sector au estimat că, în lunile octombrie și noiembrie 2022, volumul de activitate, vânzările cu amănuntul și cel al comenzilor adresate producătorilor și angrosiștilor, precum și efectivele salariaților vor înregistra o tendință de relativă stabilitate, în timp ce prețurile de vânzare cu amănuntul vor avea o creștere accentuată.


La rândul lor, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la o creștere moderată a cererii de servicii și la o relativă stabilitate a numărului salariaților. Pe de altă parte, prețurile de vânzare a prestațiilor vor continua să crească. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 28 Septembrie 2022
Stire din Economie : Evoluții pozitive pe piața asigurărilor
Pagina a fost generata in 0.7548 secunde