Marele plan de reducere a cheltuielilor din ministere a început cu o amânare

1241
Marele plan de reducere a cheltuielilor din ministere a început cu o amânare - 1213-1681321709.jpg

Articole de la același autor

Ministerele trebuiau să depună miercuri în ședința de Guvern, o listă în care să specifice de unde vor reduce cheltuielile interne. Numai că, “analiza propunerilor ministerelor de reducere a cheltuielilor bugetare, cerută de premierul Nicolae Ciucă, va fi derulată la următoarea şedinţă a Executivului”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.


"Procesul este în derulare și până se centralizează toate datele", mai dureză, a mai spus Cărbunaru.


Între ministerele care au avansat, deja, propuneri de reducere a bugetului se numără Ministerul Afacerilor Interne care a anunțat că va tăia 600 de milioane. Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a propus o reducere de 160 de milioane de lei, în timp ce Ministerul Turismul a anunțat că va tăia din bugetele de marketing și expoziții, 106 milioane de lei.


La Transporturi, după ce inițial ministrul Sorin Grindeanu a spus că nu are de unde să taie, a revenit asupra ideii și a anunțat că va reduce cu 400 de milioane de lei bugetul de "cheltuieli neprevăzute".


Pentru a micșora deficitul bugetar excesiv, premierul Nicolae Ciucă a cerut recent tuturor miniștrilor reduceri de cel puțin șase procente din cheltuielile interne.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5272 secunde