Marinarii australieni din shipping-ul costier vor pierde 93% din locurile de muncă

295
Marinarii australieni din shipping-ul costier vor pierde 93%  din locurile de muncă - marinariiaustralieni-1441551194.jpg

Articole de la același autor

Proiectul legislativ al guvernului australian de a reduce protecția salarială a navigatorilor a stârnit o dezbatere aprinsă. Opoziția parla-mentară a anunțat că nu va vota proiectele de lege privind transportul maritim, întrucât acestea vor genera pierderea a 93% din locurile de muncă din sectorul maritim al Australiei.

Potrivit proiectelor de lege, lu-crătorii de la bordul navelor sub pavilion non-australian vor fi supuși salarizării și condițiilor stabilite pentru Australia numai în cazul în care participă la comerțul din Australia mai mult de 183 de zile pe an.

Măsura, susține coaliția aflată la guvernare, simplifică legislația pentru transportul maritim de coastă și reduce costurile pentru companii. Dar sindicatele și președintele unei mari companii de transport maritim au atacat proiectul, susținând că aceasta va duce la mari pierderi de locuri de muncă, în Australia.

Raportul unui institut australian arată că, în urma aplicării propunerii legislative, doar 88 de locuri de muncă ale navigatorilor din Australia s-ar mai păstra, urmând să se piardă 93% din forța de muncă actuală, dintr-un total de 1.089 navigatori.

Raportul susține că beneficiul economic estimat de inițiatorii proiectului legislativ este supraevaluat, principalii beneficiari ai viitoarelor legi fiind companiile cu capital străin care realizează transportul de marfă în vrac.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4618 secunde