Mihai Daraban conduce delegația CCIR la Madrid

152
Mihai Daraban conduce  delegația CCIR  la Madrid - mihaidaraban-1434469570.jpg

Articole de la același autor

O delegație a Camerei de Comerț și Industrie a României, condusă de Mihai Daraban, președintele instituției, se află la Madrid, zilele acestea.

Vizita de lucru include întâlniri cu reprezentanții companiei Repsol, companie petrolieră spaniolă prezentă în peste 30 de țări, precum și cu reprezentanți ai Camerei de Comerț a Spaniei și Camerei de Comerț și Industrie Madrid.

Președintele CCIR a discutat despre importanța acestei delegații pentru companiile românești și spaniole: "Această vizită de lucru vine în sprijinirea cooperării economice între România și Spania, luând în considerare și numărul ridicat al cetățenilor români pe teritoriul Spaniei care, conform Institutului Național de Statistică, în 2014, reprezenta circa 15,9% din totalul străinilor din Regat. În ultimele decenii, caracterul distinctiv al relațiilor bilaterale a fost pozitiv influențat de prezența pe teritoriul spaniol a acestei semnificative comunități românești și de domeniile comune de interes precum energia regenerabilă sau investițiile în proiecte dezvoltate în vecinătatea estică a Europei".

Mihai Daraban a vorbit despre deschiderea pieței românești față de investițiile entităților economice din Spania, evidențiind sectorul construcțiilor și al infrastructurii de transport terestru și maritim.

La 31 august 2014 erau înregistrate, în România, 5.250 societăți cu capital spaniol, cu o valoare a capitalului social subscris de 1,17 miliarde euro. Spania ocupă locul 8 în clasamentul statelor după numărul de companii cu capital străin în România.

În structura investițiilor spaniole în România, se numără infrastructura (feroviară și rutieră), sectorul energetic (îndeosebi cel producător de energie regenerabilă), agricultura, turismul și unele ramuri industriale (prelucrarea lemnului, industria chimică, sectorul de piese auto, industria textilă, industria alimentară etc.).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Mai 2015
Stire din Economie : Balul anului,  la Constanța
Pagina a fost generata in 0.4695 secunde