Mihai Daraban: „La Constanţa, se va realiza un hub pentru fertilizatorii iordanieni”

256
Mihai Daraban: „La Constanţa, se va realiza un hub pentru fertilizatorii iordanieni” - 1-1686044061.jpg
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), constănţeanul Mihai Daraban, a avut o întrevedere cu E.S. Sufyan Qudah, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Regatului Haşemit al Iordaniei în România, agenda discuţiilor cuprinzând dinamizarea relaţiilor economice bilaterale prin acţiuni concrete care să intensifice cooperarea dintre cele două ţări.

Daraban a punctat faptul că balanţa schimburilor comerciale este net în favoarea României, precizând că acest lucru se datorează inclusiv celor 3.544 de companii cu capital iordanian în ţara noastră.

La rândul său, ambasadorul iordanian a solicitat sprijinul CCIR pentru realizarea unui amplu proiect public-privat, agreat de guvernele celor două ţări, privind realizarea unui hub de depozitare şi distribuţie a cerealelor româneşti în portul Aqaba şi de creare a unui hub similar în portul Constanţa, pentru fertilizatorii din Iordania.

De asemenea, a fost precizat faptul că, în cursul acestui an, Camera de Comerţ din Iordania doreşte să întreprindă o misiune economică în România, pentru a consolida proiectele începute şi, totodată, pentru a pune bazele altor proiecte economice, în domenii precum agricultură şi turism.

„Iordania reprezintă un partener economic şi comercial important al României, având în vedere atât relaţiile tradiţionale şi istoricul colaborării, cât şi aportul semnificativ al grupurilor de iordanieni care au studiat în ţara noastră, la menţinerea activă a dialogului comercial dintre noi. Ne vom implica în viitorul proiect propus pentru realizarea la Constanţa a unui hub pentru fertilizatorii iordanieni, precum şi în organizarea vizitei delegaţiei de afaceri de la Amman, pentru care propunem perioada 25-29 octombrie, pe parcursul INDAGRA, cel mai important eveniment expoziţional pe profil de agricultură şi industrie alimentară din sud-estul Europei, care se desfăţoară la Romexpo. Această iniţiativă se corelează perfect cu una dintre preocupările principale ale CCIR, respectiv sprijinirea accesului companiilor româneşti pe pieţele extra-comunitare”, a declarat preşedintele Mihai Daraban. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5088 secunde