Mihai Daraban: „Proiectul AGRI trebuie repus urgent pe agenda factorilor decizionali”

139
Mihai Daraban: „Proiectul AGRI trebuie repus urgent pe agenda factorilor decizionali” - 1-1685432584.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), constănţeanul Mihai Daraban, a avut o întrevedere cu Orkhan Mammadov, preşedintele Agenţiei de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (SMBDA), entitate subordonată Ministerului Economiei din Republica Azerbaidjan, precum şi cu Rufat Atakishiyev şi Amir Shirinbayli, vicepreşedinte, respectiv secretar general adjunct al agenţiei.

Evenimentul s-a desfăşurat în marja celei de-a VII-a sesiuni interguvernamentale româno-azere de colaborare comercial-economică.

„Relaţia economică dintre România şi Azerbaidjan se bazează pe o prietenie şi o colaborare tradiţionale, fiind susţinută de interese reciproce şi parteneriate în diferite sectoare economice.

Dacă ne raportăm la situaţia geopolitică actuală, cel mai important proiect comun al celor două state din domeniul energiei redevine AGRI (n.r. - Azerbaidjan - Georgia - România Interconnector), ca o alternativă europeană la gazul rusesc, proiect care, din păcate, a fost abandonat. Acest lucru a însemnat şi stoparea investiţiilor în infrastructura de stocare a gazelor, Europa fiind, la ora actuală, complet nepregătită din acest punct de vedere.

În mod cert, proiectul AGRI trebuie repus urgent pe agenda factorilor decizionali. Este de salutat însă faptul că, în prezent, există o creştere a investiţiilor reciproce dintre cele două ţări. Desigur, potenţialul bilateral este mult mai ridicat şi ne propunem să acţionăm împreună pentru a-l atinge. România este atractivă pentru investitorii azeri prin prisma taxelor reduse şi a elementelor de predictibilitate, iar în afară de sectorul energetic, oferă şi alte oportunităţi investiţionale în alte domenii, agricultura fiind unul dintre acestea”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2378 secunde