Mihai Daraban, mesaj de Ziua Europei: „Trebuie să punem accent pe importanța unității popoarelor europene”

125
Mihai Daraban, mesaj de Ziua Europei: „Trebuie să punem accent pe importanța unității popoarelor europene” - 1-1683632732.jpg

Articole de la același autor

Ziua Europei a fost aleasă pentru a celebra declarația rostită la 9 mai 1950 de către ministrul de externe francez Robert Schuman, cel care a propus înființarea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului. Această propunere a fost primul pas spre crearea Uniunii Europene și a dus la semnarea Tratatului de la Roma în 1957, ceea ce a însemnat, ulterior, înființarea Comunității Economice Europene.

Marţi, 9 mai, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a transmis un mesaj de Ziua Europei.

„Contextul în care vom sărbători, în 2023, Ziua Europei este unul complet diferit. După tot ceea ce a însemnat pandemia Covid-19, la granițele Uniunii Europene are loc un conflict armat care a reușit să genereze cea mai mare criză umanitară din Europa, după terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Cu siguranță, trebuie să punem accent pe importanța unității popoarelor europene pentru a promova prosperitatea și dezvoltarea economică în această regiune. Chiar și în aceste momente în care economia mondială se confruntă cu mari provocări, popoarele europene trebuie să lucreze împreună, în scopul promovării creșterii economice sustenabile și pentru bunăstarea cetățenilor.

De la momentul aderării, România a avut, în mod constant, un parcurs pro-european, reușind să modernizeze societatea și economia, consolidându-și fundamentele democratice, iar ceea ce este mai important, românii s-au dovedit unii dintre cei mai importanți susținători ai valorilor europene. La nivel european, acțiunile României s-au îndreptat fără echivoc spre o susținere necondiționată a unei Uniuni consolidate.

Astfel, pe 9 mai sărbătorim și realizările economice ale României și implicarea națiunii noastre în promovarea unei economii europene puternice și angajamentul total în ceea ce privește consolidarea și dezvoltarea Uniunii Europene în beneficiul cetățenilor.

La mulți ani, Europa!

La mulți ani, România!”, a transmis preşedintele CCIR, Mihai Daraban. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3422 secunde