Mihai Daraban - reales în consiliul director al EUROCHAMBRES

235
Mihai Daraban - reales în consiliul director al EUROCHAMBRES - mihaidarabanrealesinconsiliuldir-1634579964.jpg

Articole de la același autor

Cea de-a 130-a ediție a Adunării Generale a Asociației Camerelor de Comerț Europene (EUROCHAMBRES) s-a desfășurat la finalul săptămânii trecute în format online. La reuniune au participat președinții și reprezentanții celor 43 de camere naționale membre ale organizației. Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a fost reprezentată de către secretarul general Ovidiu Silaghi.

În cadrul acestei ediții, Luc Frieden - președintele Camerei de Comerț a Luxemburgului a fost ales președinte al EUROCHAMBRES. În funcțiile de președinți adjuncți au fost aleși: Vladimir Dlouhy - președintele Camerei de Comerț a Cehiei, Ian Talbot - președintele Camerei de Comerț a Irlandei și Stephan Muchler - președintele Camerei de Comerț și Industrie a Suediei. Noua conducere a EUROCHAMBRES își va exercita mandatul pe perioada 2022-2023.

De asemenea, cu prilejul exprimării votului pentru mandatul noului consiliu director al EUROCHAMBRES pentru anul 2022 a fost revalidată candidatura lui Mihai Daraban - președintele CCIR.

„EUROCHAMBRES a dat dovadă, inclusiv în aceste vremuri complicate și volatile, de implicare și devotament pentru sprijinirea și promovarea intereselor și preocupărilor mediului de afaceri la nivelul instituțiilor europene. În ultimele luni, EUROCHAMBRES împreună cu camerele de comerț membre au contribuit la accelerarea procesului de redresare economică, realizat atât prin includerea nevoilor și priorităților mediului de afaceri în propunerile legislative europene, cât și prin creionarea planurilor naționale de redresare și reziliență. Nu în ultimul rând, la nivelul organizației se depun eforturi pentru ca dublul proces de transformare verde și digitală să nu împovăreze antreprenorii, ci prin intermediul camerelor de comerț naționale, să li se ofere un spațiu sigur de asistență și dezvoltare, care să le stimuleze potențialul”, a declarat Ovidiu Silaghi.

EUROCHAMBRES reprezintă peste 20 de milioane de afaceri în Europa, prin intermediul celor 45 de membri (43 de asociații naționale ale camerelor de comerț și industrie și două organizații de camere transnaționale) și o rețea europeană de 1.700 de camere regionale și locale. Peste 93% dintre aceste întreprinderi sunt întreprinderi mici și mijlocii. Întreprinderile membre ale camerelor angajează peste 120 de milioane lucrători.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5419 secunde