Ministerele sunt obligate să publice toate informațiile de interes pentru cetățeni

112
Ministerele sunt obligate să publice toate informațiile de interes pentru cetățeni - ministereleagriculturii-1448469394.jpg

Articole de la același autor

Premierul Dacian Cioloș le-a cerul ieri miniștrilor din cabinetul său să dea dovadă de transparență totală. "O să vă rog, de acum înainte, fără să mai fie cazul să intervin eu, atunci când sunt solicitări, să dați acele informații care sunt publice și o să vă rog chiar în săptămânile următoare să vă faceți o analiză cu toate elementele care pot să fie făcute publice, să le faceți publice pe site-ul ministerului, pentru că ăsta-i primul pas în reforma administrativă, e primul pas în câștigarea încrederii oamenilor că ceea ce ne-am angajat să facem chiar o facem pe bune, și nu doar declarativ" , a declarat primul ministru în debutul ședinței de guvern de ieri.


Eu cred că nu este suficient. Nu doar ministerele trebuie să dea dovadă de transparență, ci și structurile din subordinea lor și administrațiile publice. Contribuabilii trebuie să fie informați cum sunt cheltuite impozitele și taxele pe care le plătesc și dacă instituțiile statului lucrează în beneficiul cetățenilor sau în interesul politicienilor și clientelei lor. 


Spre exemplu, plătitorii de accize, TVA, redevențe și impozite pe carburanți, de roviniete și taxe de acces pe drumuri și poduri ar dori să afle care este valoarea veniturilor colectate și cât la sută este folosit efectiv pentru întreținerea, repararea, modernizarea și extinderea rețelei rutiere.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.251 secunde