Ministerul Finanţelor a lansat a patra ediţie Tezaur. Titluri de stat cu dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an

233
Ministerul Finanţelor a lansat a patra ediţie Tezaur. Titluri de stat cu dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an - 1-1710328473.jpg

Articole de la același autor

Românii pot investi, începând de miercuri, 13 martie, în noi titluri de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 şi 3 ani şi dobânzi anuale neimpozabile de 6,10%, respectiv 6,85%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

De la începutul acestui an, prin cele trei emisiuni precedente, investitorii au cumpărat titluri de stat Tezaur în valoare de peste 3,2 miliarde lei, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Finanţelor.

Titlurile de stat pot fi cumpărate astfel:

- între 13 martie 2024 - 11 aprilie 2024, online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului;

- între 13 martie 2024 - 12 aprilie 2024, de la sediul unităților Trezoreriei Statului;

- între 13 martie 2024 - 11 aprilie 2024 în mediul urban și 13 martie 2024 - 10 aprilie 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale CN Poșta Română SA;

„Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice”, menţionează sursa citată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5968 secunde