Monedă din argint dedicată scriitorului Fănuș Neagu

123
Monedă din argint dedicată scriitorului Fănuș Neagu - monedadinargintdedicatascriitoru-1670775967.jpg

Articole de la același autor

Începând cu data de 12 decembrie 2022, Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema „90 de ani de la nașterea lui Fănuș Neagu“.

Moneda are greutatea de 31,103 grame. Aversul ei redă casa memorială Fănuș Neagu, un fragment din romanul „Îngerul a strigat”, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2022”. Reversul prezintă portretul și semnătura lui Fănuș Neagu, anii între care a trăit „1932” și „2011”, titlurile unora dintre volumele publicate de acesta și inscripția „90 DE ANI DE LA NASTERE”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare, precum și de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză și franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central. Tirajul este de 5.000 piese, iar prețul de vânzare este de 480 lei, exclusiv TVA. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5877 secunde