BNR lansează o monedă din argint cu tema "100 de ani de la nașterea lui Constantin Ionete"

126
BNR lansează o monedă din argint cu tema

Articole de la același autor

BNR anunță punerea în circulație a unei monede din argint, cu tema „100 de ani de la nașterea lui Constantin Ionete“.

Născut pe 24 martie 1922, în comuna Măldărești, județul Vâlcea și decedat în august 2011, la Constanța, Constantin Ionete a fost economist, cercetător științific, membru în consiliul de administrație al BNR, membru de onoare al Academiei Române și director general al Institutului Național de Cercetări Economice al Academiei Române.


Moneda are greutatea de 31,103 grame. Aversul ei redă imaginea Palatului Vechi al Băncii Naționale a României, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2022”. Reversul monedei prezintă portretul și numele lui Constantin Ionete și anii între care a trăit acesta „1922” și „2011”. Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare, precum și de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză și franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central. Tirajul maxim este de 5.000 piese, iar prețul de vânzare este de 480 de lei, exclusiv TVA.

Lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5363 secunde