Se schimbă banii în România! BNR lansează MONEDA de 10 lei din argint!

875
Se schimbă banii în România! BNR lansează MONEDA de 10 lei din argint! - bnr-1670248525.jpg

Articole de la același autor

Se schimbă banii! Banca Națională a României a lansat luni, în circuitul numismatic, o monedă aniversară cu tema 140 de ani de la înființarea Bursei de Valori București. Moneda de 10 lei este din argint și va fi realizată în ediție limitată, de 5.000 de bucăți. Prețul de vânzare este de 450 lei, fără TVA, potrivit RomâniaTV


„În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 5 decembrie 2022, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 140 de ani de la înființarea Bursei de Valori București”, se arată în comunicatul  BNR.


Aversul monedei prezintă sediul actual al Bursei de Valori București, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2022”. Reversul monedei prezintă o imagine de epocă a sediului vechi al Bursei de Valori București și inscripțiile „BURSA DE VALORI BUCURESTI” și „140 ANI”.


Potrivit BNR, monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, redactate în limbile română, engleză şi franceză.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4467 secunde