Mozaic economic

484
Mozaic economic - mozaiceconomic-1511878518.jpg

Articole de la același autor

Marți, 28 noiembrie 2017, au fost semnate contractele pentru lucrările de execuție a conductei de transport gaze naturale - faza 1, în cadrul Proiectului BRUA, de interconectare a gazelor naturale. Valoarea acestuia este de peste 500 de milioane de euro, subvenția de la Comisia Europeană fiind de 179 de milioane de euro. Conducta va interconecta infrastructura de transport de gaze din Europa de Sud-Est și Europa Centrală și va elimina dependența țărilor din Europa de Sud-Est de un furnizor unic de gaze. 
x x x
La cea de-a 14-a ediție a Lloyd’s List Greek Shipping Awards, armatorul Evangelos Marinakis a primit titlul de Personalitate a Greciei Maritime a Anului, pentru anul 2017. La rândul său, Pavlos Ioannidis, veteran al Onassis Group, a fost onorat cu un "Premiu pentru întreaga activitate". 
x x x
Cererea de nave petroliere din Venezuela a avut o traiectorie descendentă în această lună, din cauză că problemele de la Petróleos de Venezuela s-au intensificat, în contextul crizei socio-economice acestei țării din America de Sud.
x x x
Exporturile brute ale Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) s-au ridicat la 479.000 barili pe zi, în săptămâna 20 - 26 noiembrie, comparativ cu 1 milion de barili pe zi, în săptămâna 13 - 19 noiembrie, 1,2 milioane de barili pe zi, în săptămâna 6 - 12 noiembrie și 1, 5 milioane de barili pe zi, în săptămâna precedentă. 
x x x
Veniturile obținute de navele capesize (cele mai mari nave pentru transportul mărfurilor, cu o capacitate medie de 150.000 tdw) au atins cel mai înalt nivel din ultimii trei ani, ca urmare a creșterii activități pe ruta Australia - China. Navlul (chiria) în transportul time-charter a înregistrat o cotație de 24.193 dolari pe zi, la sfârșitul ședinței de tranzacționare de luni, 27 noiembrie 2017, de pe piața Baltic Exchange, în creștere cu 11,6% față de săptămâna anterioară.
x x x
România a urcat 8 poziții, ajungând pe locul 42, în clasamentul global PwC Paying Taxes 2018. Acesta măsoară ușurința plății taxelor și impozitelor pentru o companie tipică, din 190 de economii din întreaga lume. "Aceasta este cea mai bună clasare a României de când se realizează clasamentul Paying Taxes de către PwC, ceea ce denotă progresele făcute în ultimii ani de România în privința ușurării procesului de plată a taxelor, prin facilitarea plăților online și reducerea sarcinii fiscale totale", se arată într-un comunicat al PwC - România.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Marţi, 24 Octombrie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Miercuri, 11 Octombrie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.3915 secunde