Nava "A Rosa Riva" a deschis sezonul croazierelor în portul Constanța

356
Nava

Articole de la același autor

Sezonul croazierelor, din anul 2022, în portul Constanța a debutat cu escala navei fluviale de pasageri „A Rosa Riva”. Luni, 18 aprilie 2022, vasul a acostat în terminalul de pasageri, având, la bord, 121 de turiști din Germania, Austria, Olanda, Luxemburg și Canada. Voiajul navei pe Dunăre are durata de 16 nopți și include escale în porturile din șase țări: Austria, Ungaria, Bulgaria, România, Slovacia și Serbia.

„A Rosa Riva” este o navă construită în anul 2004, având următoarele caracteristici: lungimea de 124,5 metri, lățimea de 14,5 metri, greutatea de 3.542 tone registru brut, viteza maximă de 24 km pe oră, patru punți, 100 de cabine. Poate transporta 242 de pasageri și este deservită de un echipaj de 52 persoane. Nava dispune de un salon SPA, bibliotecă, un teren de minigolf și o sală de sport. Este înmatriculată sub pavilion Elveția.

„A Rosa Riva” a rămas în portul Constanța doar pe timpul zilei, apoi seara a ridicat ancora și a pornit spre Giurgiu.

Potrivit biroului de presă al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime, pentru anul 2022 au fost programate, inițial, 40 de escale ale unor nave maritime și de pasageri, în portul Constanța. Dar din cauza situației tensionate din zona Mării Negre, 18 escale ale unor nave maritime de croazieră au fost anulate. Dintre cele 22 de escale rămase în vigoare și confirmate, șase sunt ale unor nave fluviale, iar 16 ale unor nave maritime. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6457 secunde