Mihai Daraban: Portul Constanța poate deveni un hub logistic pentru transportul mărfurilor din Qatar

341
1
Mihai Daraban: Portul Constanța poate deveni un hub logistic pentru transportul mărfurilor din Qatar - mihaidarabanportulconstantapoate-1649184713.jpg

Articole de la același autor

Luni, 4 aprilie 2022, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), a avut o întrevedere cu Osama Yousef A.A. Alqaradawi - ambasadorul statului Qatar în România. Agenda discuțiilor a cuprins subiecte privind dezvoltarea relațiilor economice și comerciale între comunitățile de afaceri dintre cele două state.

„Pentru mediul de afaceri autohton este foarte important să nu se rezume la a dezvolta relații de afaceri numai pe piețele tradiționale și să încerce să acceseze și alte piețe de desfacere unde prezența românească este mai puțin vizibilă, așa cum este și cea a statului Qatar. Pentru investitorii qatarezi, portul Constanța poate reprezenta o oportunitate de a-și extinde afacerile, mai ales dacă ținem cont și de actualul context geopolitic, în care acesta a rămas singurul port funcțional de la Marea Neagră. Portul Constanța poate deveni un hub logistic important în mișcarea și stocarea bunurilor aduse din Qatar pentru piața românească și pentru Europa. Regiunea portului Constanța oferă toate facilitățile necesare pentru investiții noi, inclusiv suprafețe de teren generoase, asigurând totodată o poziție strategică cu deschidere către Europa Centrală și de Vest prin coridorul fluvial al Dunării”, a declarat Mihai Daraban.

„Chiar dacă, în prezent, valoarea schimburilor comerciale dintre România și Qatar nu este foarte mare, în mod evident există un potențial de creștere pe care sperăm să-l putem exploata și cu ajutorul Camerei de Comerț și Industrie a României. Antreprenorii români trebuie să știe faptul că statul Qatar oferă două zone libere, Hamat Port și Hamat International Airport, zone ce oferă numeroase oportunități de afaceri. Profit de această ocazie pentru a adresa o invitație comună oamenilor de afaceri din România și Qatar de a stabili noi contacte de business și de a dezvolta, astfel, o relație de afaceri durabilă”, a mai spus Mihai Daraban.



Comentează știrea

Domnului Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),
6 aprilie 2022
bosorogul Ion Mocanu , presedintele CCI Galati..

Foarte bine ce spuneți Domnule Daraban ,felicitări pentru aceasta întâlnire de afaceri ,dar.........daca ne scăpați de bosorogul-dinozaur-nulitate , numitul Ion Mocanu președintele Camerei de Comerț si Industrie Galați....o sa fie MULT MAI BINE ! O zi buna si plina de succes !!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6847 secunde