Spaţii verzi, stradă nouă şi locuri de parcare în cartierul Campus. Ce propune Primăria Constanţa

716
1

Articole de la același autor

Cartierul Campus s-a dezvoltat, în ultimii ani, în ritm rapid. Dezvoltatorii au ridicat bloc după bloc, iar autorităţile abia au reuşit să amenajeze câteva străduţe. Abia acum, în al doisprezecelea ceas, Primăria Constanţa face planuri pentru a amenaja cartierul şi a veni în sprijinul locuitorilor de acolo.





Reprezentanții Primăriei Constanța au anunţat, săptămâna aceasta, că va fi realizată o stradă colectoare la bulevardul Aurel Vlaicu. Deocamdată, se fac proiectele şi constănţenii din zonă sunt invitaţi să facă propuneri şi să spună ce este necesar pentru cartierul lor. „Este vorba despre un proiect extrem de important pentru locuitorii din Campus şi pentru fluidizarea traficului de pe bulevardul Aurel Vlaicu: amenajarea unei străzi colectoare între strada Topazului şi strada Rubinului, cu pietonal larg, cu noi spaţii verzi şi noi locuri de parcare. În prezent, prin Confort Urban, elaborăm studiul de fezabilitate”, au explicat cei din administrația locală.



Suprafaţa perimetrului vizat este de 2.200 metri pătraţi şi în zonă sunt destul de multe probleme. Amplasamentul prezintă multe disfuncţionalităţi: zona pietonală este minimală, formată dintr-un trotuar de 1,20 metri, şi se află într-o stare avansată de degradare (acoperită în multe porţiuni de vegetaţie sporadică sau de maşini parcate), spaţiul dintre bd. Aurel Vlaicu şi limita de proprietate a construcţiilor este ocupat de maşini parcate spontan pe domeniul public neamenajat, nu există mobilier urban, cum ar fi bănci, coşuri de gunoi, cu excepţia staţiei de autobuz, nu există spaţii verzi amenajate, toată vegetaţia prezentă fiind sporadică şi neîngrijită, de-a lungul bulevardului, pe segmentul studiat, există doar patru copaci. De asemenea, bulevardul Aurel Vlaicu are marcaj cu linie continuă ce nu permite virajul la stânga sau întoarcerea, iar străzile nu sunt semnalizate corespunzător şi nu există marcaje.



Constănţenii, invitaţi să facă propuneri

„Investiţia pe care o propunem prevede o stradă colectoare paralelă cu bulevardul Aurel Vlaicu, care va cuprinde străzile Topazului, Safirului, Perlei, Opalului, Agatului, Smaraldului şi Rubinului. Proiectul include realizarea unei plantaţii de aliniament semnificative, cu peste 40 de noi arbori şi o suprafaţă verde de peste 1.500 mp. Mai mult, vom asigura un pietonal larg, conectat cu zona comercială şi dotat cu mobilier urban nou, jardiniere, bănci, stâlpi de iluminat ornamentali etc., şi vom propune 95 de locuri de parcare care să fie utile vizitatorilor şi locuitorilor din zonă. Prin acest proiect urmărim creşterea atractivităţii zonei şi încurajarea mersului pe jos şi a petrecerii timpului în aer liber. Mai mult, aceste investiţii vor duce la creşterea utilizării transportului în comun şi la scăderea folosirii autoturismelor personale, ce se traduc prin reducerea gazelor de eşapament şi a poluării în această zonă”, au mai explicat reprezentanții Primăriei Constanța.



Locuitorii şi agenţii economici din zonă sunt invitaţi să facă propuneri şi îmbunătăţiri ale proiectului, putând să trimită observaţii până la data de 15 aprilie, înainte de finalizarea studiului de fezabilitate.



Comentează știrea

Militaru Lucia
6 aprilie 2022
Asfaltare

Proiectul este mai mult decât ok, dar până una alta nu ar fi mai bine ca primăria să demareze asfaltarea străzilor care fac obiectul(Perlei) de exemplu?

Pagina a fost generata in 0.4245 secunde