Mihai Daraban: CCIR propune organizarea unei misiuni economice în Guineea-Bissau

286
3
Mihai Daraban: CCIR propune organizarea unei misiuni economice în Guineea-Bissau - mihaidarabanccirpropuneorganizar-1648221720.jpg
Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a avut o întrevedere cu Fernando Vaz - ministrul turismului din Guineea-Bissau. În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte legate de modalitățile de dezvoltare a relațiilor economice și comerciale între comunitățile de afaceri dintre cele două state.

„Având în vedere faptul că atât Guineea-Bissau, cât și întreaga Coastă de Vest a Africii sunt foarte atractive din punct de vedere comercial pentru România, CCIR va media dialogul dintre autoritățile statului african și mediul de business românesc, în ceea ce privește dinamizarea schimburilor comerciale bilaterale. În acest sens, vom propune organizarea unei misiuni economice în Guineea Bissau, la care ne dorim să participe agențiile românești de turism pentru a face mai bine cunoscută această destinație publicului din România. De asemenea, pentru că Guineea-Bissau nu înseamnă numai turism, propunem și organizarea unui forum de afaceri prin intermediul căruia antreprenorii români să se informeze în mod direct cu privire la oportunitățile de afaceri din Guineea-Bissau”, a declarat președintele Mihai Daraban.

La rândul său, Fernando Vaz a afirmat: „România poate reprezenta pentru Guineea-Bissau un partener economic strategic, având în vedere multitudinea de oportunități de afaceri și investiții pe care le punem la dispoziția oamenilor de business. Turismul este cea mai importantă resursă a noastră, dar nu este și singura. Guineea Bissau este foarte atractivă pentru investitorii străini și pentru afacerile care se pot realiza în agricultură și piscicultură, având o climă propice pentru dezvoltarea acestor sectoare economice. Nu trebuie uitat și faptul că investițiile străine din Guineea–Bissau sunt scutite 10 ani de plata taxelor, fiind permis transferul integral al profitului în străinătate”. 


Comentează știrea

George Flavius
26 martie
Alte oportunitati in tari africane

puteti organiza astfel de misiuni si in tari precum, Nigeria, Algeria, Republica Congo, oportunitati imense de colaborare economica

Corvete
26 martie
Potcovaria-fieraria SNC...

Mai bine ați face ceva cu Potcovaria-fieraria SNC...pentru ca pierdem contractul ala cu corvetele !

Pagina a fost generata in 0.3184 secunde