Mihai Daraban: Trebuie să găsim cele mai bune soluții pentru a intensifica comerțul la Marea Neagră

311
1
Mihai Daraban: Trebuie să găsim cele mai bune soluții pentru a intensifica comerțul la Marea Neagră - fondmihaidarabantrebuiesagasimce-1648753549.jpg
În perioada 30-31 martie 2022, o delegație a Camerei de Comerț și Industrie a României, condusă de președintele Mihai Daraban, a efectuat o vizită de lucru la Istanbul, în cadrul căreia au avut loc o serie de întâlniri cu autoritățile turce, precum și cu reprezentanți ai sistemului cameral din această țară.

La invitația lui Selçuk Öztürk - vicepreședintele Uniunii Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia, delegația CCIR a participat la o întâlnire oficială cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Turcia.

„CCIR a lansat, în toamna anului 2020, în cadrul reuniunii statelor aparținând OCEMN, din care face parte și Turcia, o inițiativă care vizează valorificarea transportului maritim prin Canalul Suez, prin stabilirea prețurilor preferențiale pentru navele de marfă OCEMN. Considerăm că această inițiativă poate avea un impact semnificativ asupra economiilor României și Turciei, dacă vom continua să explorăm avantajele poziționării geografice a regiunii Mării Negre. Trebuie să găsim cele mai bune soluții pentru a intensifica comerțul la Marea Neagră, ținând cont și de noua situație geopolitică din Ucraina. Din nefericire, Marea Neagră nu a fost o țintă pentru traficul maritim nici pe timp de pace, de aceea trebuie acordată o atenție sporită dezvoltării relațiilor comerciale cu statele din regiune”, a declarat Mihai Daraban.

„Există o preocupare comună a României și Turciei de a reuși revitalizarea comerțului la Marea Neagră. Cu toate că anual se înregistrează cifre în creștere în ceea ce privește volumul comercial, această zonă dispune de un potențial mult mai mare care poate fi exploatat. În acest sens, sprijinim inițiativa CCIR de a discuta cu reprezentanții Egiptului, referitor la identificarea unor soluții optime pentru traficul pe Canalul Suez. În ceea ce privește Marea Neagră, cea care unește cele două state, trebuie să privim și din punct comercial această vecinătate. Turcia este gata să împărtășească din experiența ei României, mai ales prin proiectele în infrastructură pe care dorim să le realizăm împreună”, a declarat vicepreședintele TOBB, dl. Selçuk Öztürk.Comentează știrea

Domnului Mihai Daraban
2 aprilie
Bosorogul Ion Mocanu.....

Dar lui dinozaurul ala de bosorog ,incompetent , Ion Mocanu președintele Camerei de Comerț Galați.....când scăpam de el ????!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6408 secunde