Nava americană USNS Grasp a sosit în portul Constanța

404
Nava americană USNS Grasp a sosit în portul Constanța - navaamericana-1338275681.jpg
Nava de salvare și recuperare USNS Grasp, una dintre cele patru nave ale Comandamentului militar de transport maritim al Marineu SUA, a sosit, ieri, în portul Constanța.

Comandamentul asigură transportul de echipamente, combustibil, provizii și muniție pentru a susține forțele americane din întreaga lume. Vasul american va rămâne în portul constănțean timp de două săptămâni. Misiunea sa este aceea de a desfășura exerciții comune de scufundare în scopul creșterii capacității în rândul echipelor de scufundare din țările partenere și asigurării unui schimb profesional între participanți. Pe durata vizitei în România, nava americană va întreprinde antrenamente, cu echipe de scufundare din România, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia și Ucraina, la bordul navei, dar și în apele teritoriale române.

România a fost aleasă să găzduiască antrenamentele echipelor de scufundare datorită experienței dovedite a scafandrilor români și datorită faptului că Centrul de Scafandri din cadrul Forțelor Navale Române este singurul din regiune dotat cu barocameră (incintă presurizabilă rezistentă la presiune).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4474 secunde