Navele comerciale grecești vor avea gărzi înarmate

2042
Navele comerciale grecești vor avea gărzi înarmate - eunavforswecorvettemalmoweb-1322318852.jpg
Grecia se alătură statelor europene care au decis să permită angajarea gărzilor înarmate pe navele comerciale înregistrate sub pavilionul lor, pentru a respinge atacurile piraterești.

Viitoarea lege autorizează angajarea, pe fiecare navă, a unei gărzi înarmate de minimum șase luptători, cu contracte de înbarcare de jumătate de an. Măsura a fost luată sub presiunea armatorilor, ale căror nave au fost ținta a numeroase atacuri. Ea vizează și cele circa 500 de nave grecești înregistrate sub pavilioane de conveniență.

George Tsouris, secretarul general al Sindicatului Căpitanilor din Grecia, și-a manifestat dezaprobarea, apreciind că măsura va conduce la escaladarea cursei înarmării în lupta cu pirații. George Tsouris a fost el însuși victima piraților în ultimul său voiaj.

În ultimii ani, un mare număr de nave și echipaje grecești au fost capturate de pirați, fiind eliberate după o lungă perioadă de captivitate și plata unor mari sume pentru răscumpărare.

Potrivit Organizației Maritime Internaționale, în perioada ianuarie - septembrie 2011, pe mările și oceanele lumii au fost înregistrate 352 atacuri piraterești.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2778 secunde