Noi măsuri de sprijin pentru IMM-uri

118
Noi măsuri de sprijin pentru IMM-uri - noimasuridesprijinpentruimmuri-1645124051.jpg

Articole de la același autor

În cadrul recentei ședințe de guvern au fost adoptate trei ordonanțe de urgență și un memorandum. Acestea asigură cadrul legal pentru un pachet de programe și măsuri de sprijinire a IMM-urilor. Una dintre ordonanțele de urgență vizează Măsura 2, granturi de până la 200.000 de euro acordate IMM-urilor. Concret, este vorba de achitarea ultimelor 570 de milioane de lei către cei 2.900 de beneficiari care au rămas neplătiți și au fost declarați eligibili.

Cea de a doua ordonanță de urgență creează cadrul pentru demararea ediției a treia a programului „Start-up Nation" și a celei de a doua etape a schemei de sprijin pentru industria HoReCa. Tot prin această ordonanță de urgență s-a aprobat aplicarea testului IMM atunci când se inițiază acte normative privind IMM-urile.

A treia este ordonanța de urgență care stabilește unele măsuri bugetare în vederea sprijinirii sectorului întreprinderilor mici și mijlocii. Este vorba de un program de accelerare a dezvoltării IMM-urilor, cu o finanțare de aproximativ 50 de milioane de lei.

Memorandumul aprobat va sta la baza emiterii unor ordonanțe de urgență pentru aprobarea și finanțarea unor programe de garantare în domenii prioritare pentru economia românească. Este vorba despre Programul IMM PROD pentru industrializarea economiei, Programul Rural Invest pentru finanțarea afacerilor din mediul rural, Programul Garant Construct pentru sectorul construcțiilor și Programul Innovation pentru a asigura finanțări pentru dezvoltarea invențiilor și inovațiilor. Schemele de ajutor din aceste programe constau în garantarea în proporție de până la 90% pentru investiții, capital de lucru și altele. Valoarea maximă a unui astfel de credit pe cap de agent economic va fi de 10 milioane de lei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3452 secunde