Normele de aplicare a Legii porcului, şanse mari de modificare. Comercializarea ar putea fi posibilă

172
Normele de aplicare a Legii porcului, şanse mari de modificare. Comercializarea ar putea fi posibilă - 1-1699272593.jpg

Articole de la același autor

Reprezentaţi ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi responsabili din domeniul zootehniei sunt convocaţi, luni, 6 noiembrie, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru a clarifica normele de aplicare la Legea porcului, care se află în dezbatere publică pe site-ul autorităţii.

Conform normelor de aplicare la Legea 122/2023 privind exploataţiile de creştere a porcinelor şi combaterea pestei porcine în România, aşa numita Lege a porcului, oamenii vor putea să îşi crească porcii în gospodăria proprie pentru îngrăşare şi sacrificare pentru consum familial, însă nu vor mai putea să-i şi comercializeze. O astfel de măsură a fost luată pentru a limita răspândirea pestei porcine africane pe teritoriul României.

Ministerul Florin Barbu a cerut reprezentanţilor ANSVSA să modifice articolul din norme care prevede acest aspect, în aşa fel încât oamenii să aibă posibilitatea să îşi comercializeze porcii crescuţi în gospodărie, iar ca o măsura de precauţie pentru combaterea pestei porcine africane va fi necesar un aviz de la medicul veterinar din care să reiasă că animalul sacrificat nu este bolnav. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4848 secunde