Dan Armeanu (ASF): România, membru al Comitetului Executiv al Organizaţiei Internaţionale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private

265
Dan Armeanu (ASF): România, membru al Comitetului Executiv al Organizaţiei Internaţionale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private - 1-1699273138.jpg

Articole de la același autor

Adunarea Generală a Organizaţiei Internaţionale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private (IOPS) a aprobat alegerea ca membru al Comitetului Executiv al IOPS pentru perioada 2024-2025 a Autorității de Supraveghere Financiară din România, reprezentată de către Dan Armeanu - vicepreședinte Sectorul Sistemului de Pensii Private.

Alegerea în Comitetul Executiv confirmă recunoașterea contribuției României prin intermediul ASF - Sectorul Sistemului de Pensii Private, la proiectele privind elaborarea de standarde, principii și bune practici în reglementarea și supravegherea sistemelor de pensii private din întreaga lume.

IOPS este un organism independent creat în 2004 cu scopul de a îmbunătăţi calitatea şi eficienţa sistemelor de supraveghere a pensiilor private la nivel internaţional, prin stimularea dezvoltării şi creşterea eficienţei operaţionale a acestora. România a devenit membru al IOPS din anul 2007.

În prezent, IOPS este cea mai reprezentativă organizație internațională în domeniu, are 90 de membri și reunește autorități de supraveghere ale sistemelor de pensii private din 79 de jurisdicții din întreaga lume, inclusiv Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și Banca Mondială, care participă în calitate de membri asociați. Comitetul Executiv este principala structură de conducere, care stabilește obiectivele organizației, coordonează activitatea și asigură gestionarea corespunzătoare a resurselor acesteia.

Comitetul executiv al IOPS este format din minimum cinci și maximum 15 membri, cu reprezentare din cel puțin trei continente, pentru un mandat de doi ani. Acesta are toate competențele necesare pentru a atinge obiectivele și scopurile organizației, inclusiv numirea președinților și vicepreședinților, examinarea cererilor de aderare și stabilirea cotizațiilor, supravegherea secretariatului și stabilirea ordinii de zi pentru Adunarea generală anuală și conferințe. Comitetul pregătește programul de lucru bianual, bugetul anual și raportul anual al organizației și este principalul organism de legătură cu alte organizații internaționale.

Ca și până acum, ASF prin reprezentantul său, Dan Armeanu, va continua asigurarea unei expertize calificate și va sprijini implementarea celor mai bune practici din domeniul pensiilor private.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7126 secunde