Noua emisiune de titluri de stat FIDELIS oferă mari dobânzi la euro și lei

133
Noua emisiune de titluri de stat FIDELIS oferă mari dobânzi la euro și lei - nouaemisiunedetitluridestatfidel-1647543117.jpg

Articole de la același autor

Persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie, în perioada 17 martie – 1 aprilie 2022, a anunțat Ministerul Finanțelor. Subscrierea se face prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Société Générale și Alpha Bank, în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, care sunt listate la Bursa de Valori București.

Titlurile de stat în lei au scadențe de 1 an și 3 ani cu dobânzi anuale de 4,75% și respectiv 5,50%, iar cele în euro au scadențe de 1 an și 2 ani și dobândă anuală de 1,20%, respectiv 1,60%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

„Titlurile de stat FIDELIS sunt o investiție sigură prin care orice român poate economisi și primi cele mai mari bune dobânzi de pe piață la EURO. Investiția în titlurile de stat FIDELIS oferă posibilitatea unui câștig suplimentar, în funcție de condițiile de piață. Mai mult decât atât, titlurile de stat fiind denominate în lei și euro sunt accesibile persoanelor fizice rezidente și nerezidente, asigură recuperarea investiției și a câștigului din dobânzi pentru investitorii din întreaga Uniune Europeană,” a precizat Adrian Câciu, ministrul finanțelor.

Titlurile de stat destinate populației sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacționate pe piața secundară interbancară. În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.

Deținătorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitățile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4388 secunde