O grupare mafiotă a jefuit bugetul statului de 44.725.698 lei

352
O grupare mafiotă a jefuit bugetul statului de 44.725.698 lei - ogruparemafiota-1511796388.jpg

Articole de la același autor

În anul 2017, Antifrauda Fiscală pare să își fi schimbat strategia, axându-se pe investigarea criminalității economice, a grupurilor organizate în scopul fraudării bugetelor statului. Ultima "victimă" este o structură mafiotă, constituită din 46 de societăți, care, în perioada 2012 - 2015, au efectuat o serie de tranzacții fictive cu cereale, alimente, piese auto, materiale de construcții și servicii, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale, prin diminuarea bazei impozabile a profitului și deducerea nelegală a TVA. 


Produsele cerealiere și plante tehnice, având cea mai mare pondere din valoarea tranzacțiilor în cauză, au fost achiziționate de la diverși producători agricoli fără documente legale de proveniență, fiind încărcate direct din câmp și introduse în circuitul tranzacțional prin intermediul a 14 societăți fantomă, care furnizau documente de proveniență pentru societățile beneficiare ale avantajelor fiscale create în mod artificial. 


Aceleași societăți fantomă au declarat achiziții fictive de la societăți cu identitatea furată sau de la societăți ce nu au confirmat tranzacțiile în cauză. 


Sumele de bani provenite din operațiunile fictive au fost încasate în conturile societăților fantomă, iar ulterior au fost virate în conturile bancare deschise la aceeași bancă pe numele unor persoane fizice cu mențiunea "achiziții cereale". Din informațiile transmise de Agenția pentru Plăți și Intervenții în Agricultură și din interogarea bazelor de date ale ANAF a rezultat faptul că persoanele fizice, în contul cărora au fost efectuate viramentele, nu se regăsesc înregistrate cu suprafețe de teren în proprietate sau în exploatare.


Au fost identificate, astfel, situații când mai multe dintre aceste societăți fantomă au virat sume de bani către aceleași persoane fizice în perioada 2012-2015. Spre exemplu, o persoană fizică a încasat, în contul personal, suma totală de 41.195.844 lei de la patru dintre societățile de tip fantomă verificate, sume care ulterior au fost retrase de persoanele fizice în cauză, preponderent în numerar, cu cardul. Prejudiciul adus bugetului general consolidat al statului este de 44.725.698 lei. Inspectorii antifraudă au sesizat organele de cercetare penală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Construiți pușcării pentru datornici!
Joi, 09 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Mozaic economic
Pagina a fost generata in 1.2673 secunde