O nouă concentrare economică pe piața farmaceutică

89
O nouă concentrare economică pe piața farmaceutică - onouaconcentrare-1636299386.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Sensiblu SRL intenționează să preia 23 de farmacii Optifarm.

Sensiblu SRL este o companie activă pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice. Sensiblu SRL face parte din Grupul Penta Investments, specializat în investiții pe termen lung în diferite sectoare de activitate, printre care domeniul medical, serviciile bancare, investițiile imobiliare, industria divertismentului (pariuri sportive, eSports, jocuri), producția și distribuția produselor alimentare congelate, mass-media, distribuția de cărți, jucării și produse cosmetice etc.

În ceea ce privește domeniul produselor farmaceutice și parafarmaceutice din România, pe segmentul de retail farmaceutic, Grupul Penta Investments operează lanțurile de farmacii Dr. Max și Sensiblu, în timp ce pe piața comerțului cu ridicata de produse farmaceutice și parafarmaceutice este prezent, în principal, prin Mediplus Exim SRL.

Cele 23 de farmacii Optifarm sunt localizate în județele Gorj, Hunedoara și în municipiul București; 19 dintre acestea se află în mediul urban, iar 4 în mediul rural.

Autoritatea de concurență a evaluat această operațiune și a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurențial normal.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.612 secunde