Municipiul Constanța a stabilit recordul național al duratei contractelor pentru lucrările rutiere

162
Municipiul Constanța a stabilit recordul național al duratei contractelor pentru lucrările rutiere - municipiulconstantaastabilitreco-1634925491.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Concurenței recomandă ca durata contractelor pentru executarea lucrărilor de modernizare, reparații și întreținere drumuri și străzi să fie limitată la maxim cinci ani și doar în cazuri excepționale să poată fi prelungită, ceea ce ar permite și altor jucători să intre pe această piață.

Recomandarea vine după ce autoritatea de concurență a finalizat o analiză pe piața lucrărilor la rețele rutiere din municipiile reședință de județ din România.

Au fost identificate contracte a căror durată este foarte mare: 10 ani (municipiul Târgu Jiu), 12 ani (municipiul Zalău), 20 ani (municipiul Piatra-Neamț), 30 ani (municipiul Constanța) sau chiar cu perioadă nespecificată (municipiul Iași).

Totodată, autoritatea de concurență a constatat că la nivelul unităților administrativ teritoriale (UAT) nu există o uniformitate în aplicarea cadrului legal în privința modalității de atribuire a lucrărilor.

Valoarea totală a contractelor adjudecate, din 2016 și până în prima parte a anului 2019, a fost de 2,27 miliarde lei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.581 secunde