O nouă ediţie TEZAUR: Dobânzi neimpozabile de până la 7,10% pe an la titlurile de stat

152
O nouă ediţie TEZAUR: Dobânzi neimpozabile de până la 7,10% pe an la titlurile de stat - 1-1695115019.jpg
Românii pot accesa, începând din această săptămână, o nouă tranșă de titluri de stat TEZAUR, cu maturități de 1 an și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6,25% și, respectiv, 7,10%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată. În 2023, în cele opt ediții ale programului, românii au investit peste 7,56 miliarde de lei, iar numărul total al subscrierilor este unul consistent - peste 178 de mii, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Finanţelor.

„Am lansat noi ediții atât pentru TEZAUR, cât și pentru FIDELIS. Ne adresăm astfel tuturor celor care vor să-și investească economiile în instrumente financiare sigure, neimpozabile, cu maturități diferite și randamente atractive.

Așadar, fie că sunt rezidenți sau nerezidenți, fie că vor să depună economiile direct de acasă, să meargă la bancă sau la Poștă, ne asigurăm că instrumentele noastre sunt accesibile și potrivite pentru toate nivelurile de economii și în toate mediile, fiind structurate pentru a răspunde nevoilor specifice ale fiecăruia”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Titlurile de stat pot fi cumpărate astfel:

- între 18 septembrie - 12 octombrie 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;

- între 18 septembrie - 13 octombrie 2023, de la sediul unităților Trezoreriei Statului;

- între 18 septembrie - 12 octombrie 2023 în mediul urban și 18 septembrie - 11 octombrie 2023 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3034 secunde