O nouă filozofie fiscală; dar cine să o conceapă?

258
O nouă filozofie fiscală; dar cine să o conceapă? - f8dc55f175972a64dc2b407ef35e4975.jpg
Ministrul Economiei, Adriean Videanu, susține că România are peste 30%, aproape de 35%, economie subterană. Ca urmare, introducerea cotei progresive de impozitare a veniturilor va dirija mai multe venituri spre economia subterană. El a declarat că salariile mari au ieșit din economia fiscalizată. Ceea ce înseamnă că se plătesc la gri sau la negru. Ca urmare, cota progresivă nu-i va ajuta pe cei cu salariile mici.
"Este nevoie de o nouă filozofie fiscală - a afirmat ministrul. În România sunt cinci taxe mari și late: contribuțiile, TVA-ul, accizele, impozitul pe venit și impozitul pe profit, care dau aproape 90% din veniturile bugetului consolidat. Ce relevanță au celelalte? Să mănânce 200 de ore pe an din viața agentului economic sau a contribuabilului, să alerge de la un oficiu la altul să-și plătească taxele și impozitele? Avem nevoie de o nouă filozofie fiscală, simplă, clară, coerentă, care să stimuleze mediul economic. Singura șansă a României, din punctul nostru de vedere, o reprezintă relansarea economică."
Rămâne de văzut cine va concepe noua filozofie. Până acum, fiscaliștii guvernului, în frunte cu ministrul Sebastian Vlădescu, au avut o singură preocupare: să inventeze noi taxe și să le mărească pe cele existente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6668 secunde