Oamenii de afaceri greci, invitaţi să investească la Constanţa

215
Oamenii de afaceri greci, invitaţi să investească la Constanţa - oameniideafaceri-1632244722.jpg

Articole de la același autor

Municipiul Constanţa a fost reprezentat, zilele trecute, la Târgul Internaţional de la Salonic, cel mai mare eveniment expozițional din Grecia, ajuns la cea de-a 85-a ediţie. Standul de prezentare a fost organizat de Primăria Constanţa, în colaborare cu misiunea consulară a României de la Salonic, cu Administrația Porturilor Maritime Constanța și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Constanța.

„Participarea municipiului Constanța la acest târg, alături de Consulatul General al României la Salonic și partenerii locali, a avut ca obiectiv principal promovarea profilului turistic și economic al orașului. Totodată, municipalitatea a avut în vedere, prin participarea la eveniment, consolidarea relațiilor dintre cele două orașe înfrățite (Constanța și Salonic), prin contacte directe ale echipei municipiului cu locuitorii din Salonic”, explică reprezentanţii autorităţilor locale constănţene.

Cu ocazia deplasării la Salonic, primarul Vergil Chițac a desfășurat mai multe întâlniri cu reprezentanți ai administrației publice locale, printre care o întâlnire bilaterală cu omologul acestuia, Konstantinos Zervas, primarul orașului Salonic.

În cadrul întâlnirii dintre cei doi primari au fost discutate domeniile prioritare de cooperare pentru perioada următoare. Cu această ocazie, primarul Vergil Chițac a declarat că municipiul Constanța este interesat de soluțiile și bunele practici pe care le are orașul Salonic în ceea ce privește conceptul smart city, energia regenerabilă, digitalizarea administrației, îmbunătățirea și modernizarea serviciilor publice, colectarea și reciclarea deșeurilor, investițiile în proiecte de dezvoltare a infrastructurii medicale și școlare.

Relaţii consolidate cu oraşul Salonic

Edilul constănţean a mai precizat că, în domeniul turismului, administrația municipiului va depune eforturi pentru a identifica noi soluții de creștere a fluxurilor turistice de la Constanța la Salonic și înapoi, subliniind că orașul Constanța are toate avantajele necesare pentru a deveni o destinație turistică prioritară a cetățenilor din Salonic.

Vergil Chițac a menționat totodată că sunt perspective substanțiale de colaborare în domeniul economic: agenții economici din Constanța sunt interesați de Grecia, o dovadă în acest sens fiind reprezentată de participarea oamenilor de afaceri din orașul nostru la standul expozițional Constanța din cadrul TIF 2021. Acesta a invitat oamenii de afaceri din Salonic să investească în Constanța, în domenii precum industria hotelieră, a ospitalității, HORECA, deoarece orașul Constanța reprezintă deja cea mai importantă destinație turistică sezonieră din România.

Konstantinos Zervas, primarul orașului Salonic, a exprimat cu această ocazie interesul și disponibilitatea consolidării relațiilor dintre orașele Salonic și Constanța, prioritar în domeniile turism, economie, cultură, schimb de bune practici în administrație. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6743 secunde