Ofițerul român de pe nava "Glarus", eliberat după 41 de zile de prizonierat

330
Ofițerul român de pe nava

Articole de la același autor

Cei 12 navigatori de pe bulk-carrier-ul elvețian de 46. 513 tdw "Glarus", răpiți pe data de 17 septembrie 2018, au fost eliberați de pirații nigerieni. Potrivit primelor informații, starea lor e bună, având în vedere circumstanțele. Nu există informații privind răscumpărarea, dar cu certitudine că aceasta a fost achitată. De mai mulți ani, armatorii, operatorii navelor, firmele de asigurări și autoritățile se feresc să spună dacă s-au plătit răscumpărări și în ce sumă, pentru a nu încuraja pirateria și terorismul pe mare.

Faptul că cei 12 navigatori, printre care și un ofițer român, au fost prizonieri doar 41 de zile de zile demonstrează că armatorul a acționat rapid, fiind decis să elibereze cât mai repede echipajul.

Punerea în libertate a celor 12 marinari a fost salutată de Sindicatul Liber al Navigatorilor, care a anunțat că, în prezent, navigatorii sunt investigați medical și vor fi repatriați.

"Compania le va acorda tot suportul necesar în perioada următoare pentru ca aceștia să poată trece peste traumele psihice suferite în timpul cât au fost reținuți de banda de criminali nigerieni" – a transmis societatea Massoel Shipping.

"Reamintim că în zona golfului Guineea, în acest an, au crescut în intensitate atacurile unor grupări anti guvernamentale nigeriene împotriva navelor comerciale care tranzitează zona. Luptele din zona Deltei Nigerului pentru acapararea resurselor petroliere și a puterii politice sunt din ce în ce mai intense, iar navigatorii și lucrătorii din zonă sunt deseori victime ale acestor lupte. SLN se alătură tuturor sindicatelor la nivel global care fac apel către comunitatea internațională să fie mai activă în aceste zone, pentru a apăra liniile comerciale și navele de transport și a acorda protecția necesară echipajelor de pe aceste nave", se spune în mesajul sindicatului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3436 secunde