Organizatorii de evenimente, târguri şi expoziţii, incluşi în schema de ajutor pentru HoReCa

572
Organizatorii de evenimente, târguri şi expoziţii, incluşi în schema de ajutor pentru HoReCa - organizatoriideevenimenteionelda-1618941138.jpg

Articole de la același autor

Organizatorii de evenimente, conferinţe, târguri şi expoziţii (CAEN 8230) au fost incluşi în schema de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor din industria HoReCa. Anunţul a fost făcut făcut, marţi, 20 aprilie, de deputatul PNL Ionel Dancă, după şedinţa Comisiei de industrii din Camera Deputaţilor.

Deputaţii PNL Gabriela Horga, Alexandru Kocsis, Mircea Roșca și Diana Morar au depus un amendament prin care şi activităţile din codul CAEN 8230, organizarea expoziţiilor, târgurilor şi congreselor, să fie incluse în bugetul de 500 de milioane de euro. „Prin această nouă schemă de ajutor de stat se vor compensa cu 20% pierderile companiilor din industria HoReCa, turism și organizatorii de evenimente, afectaţi de restrictiile impuse de pandemie în 2020. Schema de ajutor de stat pentru HoReCa, ce are un buget de cca. 500 milioane euro, a fost aprobată săptămâna trecută de Comisia Europeană și urmează să fie operaţionalizată de Ministerul Economiei, în același timp cu notificarea imediată a acestei completări pentru organizatorii de evenimente. Includerea unui nou cod CAEN (8230) nu va ridica probleme la nivelul Comisiei, având în vedere impactul redus de aproximativ 20 milioane euro la nivelul bugetului de 500 milioane euro, aprobat deja pentru această schemă de sprijin”, a precizat deputatul Ionel Dancă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1779 secunde