Patronatul portuar lansează un nou atac împotriva administrației portuare

265
Patronatul portuar lansează un nou atac împotriva administrației portuare - patronatportuar-1424111589.jpg

Articole de la același autor

Tensiunile dintre Organizația Patronală "Operatorul Portuar" Constanța și Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța se acutizează. Ieri, "Operatorul Portuar" a lansat un nou atac împotriva conducerii CNAPMC. Împreună cu Federația Națională a Sindicatelor Portuare, a transmis un comunicat de presă în care se precizează că cele două organizații "au solicitat Ministerului Transporturilor revocarea întregului consiliu de administrație al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, având în vedere faptul că acesta a fost desemnat în mod nelegal, cu încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice."

Autorii mesajului consideră că "în virtutea dispozițiilor Deciziei nr. 574/16.10.2014 a Curții Constituționale a României, Consiliul Local și-a pierdut definitiv calitatea de acționar și nu mai poate participa la nivel decizional în activitatea curentă de administrare a companiei.

În consecință, având în vedere efectele imediate și directe ale dispozițiilor Curții Constituționale a României, respectiv încetarea calității de membru în CA a reprezentantului Consiliului Local, dar și  disfuncționalitățile constatate și reclamate în mod constant de către operatorii portuari, privind actul de administrare, lipsa unei viziuni clare, a unei strategii viabile a activităților desfășurate în perimetrul portuar, Organizația Patronală "Operatorul Portuar" Constanța alături

de FNSP solicită revocarea atât a mandatului administratorilor, cât și a întregii conduceri executive a CN APM."

În final, se spune că: "Operatorii portuari alături de sindicatul portuar, în calitate de părți direct interesate în buna administrare a portului, doresc să sprijine, dacă li se va solicita, întreaga procedură de recrutare și selecție a noii echipe manageriale."

La solicitarea cotidianului "Cuget Liber", conducerea Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța a transmis următorul punct de vedere, semnat de directorul general Valeriu Nicolae Ionescu și directorul comercial George Gabriel Vișan:

"Sunt instituții abilitate să verifice dacă s-a respectat procedura desemnării Consiliului de Administrație și pot stabili legalitatea acestuia.

Trebuie menționat că, în prezent, Consiliul Local al Municipiului Constanța nu mai deține calitatea de acționar, aspect ce rezultă și din mențiunile înregistrate la Oficiul Registrului Comerțului, CN APM SA, împreună cu acționarii valizi, procedând la efectuarea tuturor demer-surilor legale, în acest sens.

Calitatea de acționar în companie trebuie tratată distinct de calitatea de membru în consiliul de administrație al aceleași companii. Dacă în primul caz calitatea de acționar era reglementată de o lege declarată neconstituțională, în cel de-al doilea caz suntem în prezența unui contract de mandat supus prevederilor legale în vigoare.

În ceea ce privește participarea la nivel decizional în activitatea curentă de administrare a companiei, considerăm că este atributul exclusiv al acționarilor să stabilească persoanele care pot fi mandatate la acest nivel."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.428 secunde