Concurs Petrom vrea să facă trecerea de la petrol și gaze la producția de electricitate

257

Articole de la același autor

Compania Petrom a format un grup de lucru cu rolul de a identifica proiectele în domeniul energiilor regenerabile și a creșterii eficienței energetice, potențiali parteneri și modalitățile de finanțare.
Strategia sa în ceea ce privește utilizarea surselor de energie regenerabilă este conformă cu strategia energetică a Uniunii Europene și răspunde cerințelor pieței energetice din România.
Potrivit scenariilor energetice ale Uniunii Europene, pentru România se estimează o creștere totală a cererii de energie de circa 46% până în anul 2020, față de anul 2005, în timp ce pentru rata dependenței de importuri se previzionează o creștere de la 27%, în 2005, la aproape 50%, în 2020.
În 2007, Petrom a abordat și segmentul energiei electrice, prin decizia de construire a unei centrale electrice pe gaze, la Brazi. Noua centrală va contribui semnificativ la creșterea securității energetice a României, dar și la reducerea impactului asupra mediului, ținând seamă de natura puțin poluantă a gazelor naturale.
Prin valorificarea complementarității gazelor naturale și a energiei electrice și prin dezvoltarea de proiecte în domeniul energiei regenerabile, Petrom va face tranziția, pe termen mediu, de la o companie de țiței și gaze la o companie de energie.
În domeniul energiei alternative, grupul de lucru al Petrom va colabora cu OMV Future Energy Fund. Acesta selecționează și susține proiecte în domeniul energiilor regenerabile (de exemplu biogaz, geotermală, eoliană) și eficienței energetice. În cursul anului 2008 au fost identificate și selecționate mai multe proiecte. Ele se referă la: evaluarea potențialului geotermal al României, pentru producerea de energie; identificarea oportunităților de producere a biogazului din biomasă; optimizarea energetică a viitorului sediu al rafinăriei Petrobrazi; utilizarea nanotehnologiei pentru creșterea eficienței energetice; separarea bioxidului de carbon din producția de gaze și reinjectarea acestuia în zăcământ, în vederea creșterii factorului de recuperare a țițeiului; evaluarea pieței în vederea dezvoltării de proiecte pe energie eoliană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7263 secunde