Pirateria pe mare rămâne o mare amenințare pentru navigatori

100
Pirateria pe mare rămâne o mare amenințare pentru navigatori - pirateriapemareomareamenintarei-1636382165.jpg

Articole de la același autor

Numărul cazurilor de piraterie și jaf armat pe mare a scăzut la cel mai mic nivel din ultimele decenii, în schimb violența împotriva echipajelor rămâne ridicată în multe zone ale lumii. Cel mai recent raport al Biroului Maritim Internațional arată că, în primele nouă luni ale anului 2021, au fost raportate 97 de incidente de piraterie și jaf armat. Este cel mai scăzut nivel înregistrat din 1994 și până astăzi, mai mic cu 132 de incidente față de aceeași perioadă de timp din anul 2020. Comparativ cu primele nouă luni din 2020, Golful Guineea este regiunea care a înregistrat cea mai mare diminuare a numărului incidentelor: 40%.

Raportul arată că violența împotriva echipajelor rămâne ridicată în multe zone ale lumii. În perioada analizată, un număr de 51 de navigatori au fost răpiți, opt au fost luați ostatici, cinci amenințați, trei răniți, doi atacați și unul a fost ucis. Mai mult de 50% dintre incidente au avut loc în timp ce navele erau ancorate.

Printre zonele fierbinți ale pirateriei pe mare se numără Golful Guineea, rada portului Callao din Peru, Golful Manila din Filipine și rada portului Luanda din Angola.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.783 secunde