Pregătiri pentru extracția gazelor naturale offshore din zona Midia

226
Pregătiri pentru extracția gazelor naturale offshore din zona Midia - pregatiripentruextractiagazelorn-1582492808.jpg
Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a emis autorizația pentru executarea lucrărilor de foraje geotehnice offshore pe segmentul submarin al viitoarei conducte de alimentare din amonte Ana – STG, în apropierea țărmului, în zona Vadu, județul Constanța.


Autorizația acordată la solicitarea Black Sea Oil&Gas permite activități de investigații geotehnice în interiorul culoarului pe care va fi amplasată conducta submarină ce va transporta gazele extrase din perimetrul offshore Midia către țărm. Zona proiectului MGD cuprinde zăcămintele de gaze Ana și Doina situate la aproximativ 120 km de țărmul României, în zona cu apă de mică adâncime – circa 70 de m, a perimetrului XV Midia.


"Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri susține demararea proiectelor de exploatare din perimetrele offshore. Am făcut astăzi un pas esențial în dezvoltarea proiectului de extracție de gaze din zăcămintele Ana și Doina, prin semnarea autorizației care permite investigațiile geotehnice. Această autorizație este vitală în dezvoltarea proiectului offshore, întrucât studiul geotehnic va determina adâncimea de amplasare a conductei, pentru a se asigura conformitatea cu cerințele tehnice și cele prevăzute în Legea offshore. În absența acestui studiu nu se poate proiecta și nici nu se poate construi conducta submarină", a declarat ministrul Virgil Popescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3995 secunde