Producția de gaze naturale în Marea Neagră va începe în 2021

177
Producția de gaze naturale în Marea Neagră va începe în 2021 - ddd-1580801493.jpg

Articole recomandate

Data estimată pentru începerea producției de gaze naturale în proiectul offshore de gaze din Marea Neagră al Black Sea Oil & Gas este prima jumătate a anului 2021, a anunțat, luni, Ministerul Energiei, potrivit Digi 24. Anunțul vine după ce secretarul de stat pe Energie, Niculae Havrileț, a avut luni o întâlnire cu directorul general al Black Sea Oil & Gas (BSOG) Mark Beacom. Totodată, estimarea privind începerea producției în perimetrul Midia al BSOG din Marea Neagră vine la aproape fix un an de la anunțul deciziei finale de investiție în exploatarea offshore de gaze naturale.

"Data estimată a finalizării lucrărilor și a începerii producției de gaze naturale este prima jumătate a anului 2021", se arată înte-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Energiei. Anterior, Ministrul Economiei, Energiei, Turismului și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat că România ar putea să extragă gaze din Marea Neagră în 2022, dacă legea offshore cu modificări va fi aprobată în următoarea sesiune parlamentară ce începe luna aceasta.

Black Sea Oil & Gas este titulara Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD), primul proiect nou de infrastructură și de producție de gaze naturale din offshore-ul românesc al Mării Negre desfășurat în ultimii 30 de ani în România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4886 secunde