Producţie industrială, infrastructură rutieră, turism. INFO economic

157
Producţie industrială, infrastructură rutieră, turism. INFO economic - 1-1717493383.jpg

Articole de la același autor

l Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut cu 4% în luna aprilie 2024, comparativ cu aprilie 2023, şi cu 0,01% faţă de luna precedentă, informează Institutul Naţional de Statistică. La nivelul pieţei interne, indicele preţurilor producţiei industriale a înregistrat o scădere de 0,2% în aprilie, faţă de martie 2024, respectiv 5,72%, în comparaţie cu luna aprilie a anului anterior. În ceea ce priveşte piaţa externă, în aprilie faţă de martie, preţurile producţiei industriale au fost mai mari cu 0,43%, iar comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior se constată o creştere de 0,7%.

l Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat că, până la sfârşitul anului viitor, se va circula pe autostrada A7 a Moldovei de la Paşcani până la Bucureşti. El a ţinut să precizeze că autostrada Unirii, Autostrada A8, care este şi va rămâne un proiect prioritar, va fi construită din bani europeni.

l Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică, inclusiv apartamente şi camere de închiriat, au însumat 3,36 milioane de persoane în primele patru luni, în creştere cu 1,9% faţă de perioada similară din 2023, informează Institutul Naţional de Statistică. Din numărul total de sosiri, în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2024, cele cu funcţiuni de cazare au reprezentat 82,3%, în timp ce sosirile turiştilor străini au reprezentat 17,7%. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.361 secunde