Program operațional multi - fond pentru salvarea Deltei Dunării

187
Program operațional multi - fond pentru salvarea Deltei Dunării - delta-1350985157.jpg
Asociația Salvați Dunărea și Delta (ASDD) propune autorităților române, în Raportul Delta Warning: Soluții pentru viitorul Deltei Dunării, dat publicității astăzi, în cadrul unui simpozion de specialitate, crearea unui Program operațional multi - fond dedicat Deltei Dunării, care să fie inclus în exercițiul financiar 2013 - 2020, în vederea rezolvării situației deloc bune din zonă.

În opinia realizatorilor raportului, crearea unui multi - fond pentru protejarea Deltei Dunării poate concentra sub o singură autoritate linii financiare care aparțin unor programe diferite.

Potrivit documentului citat, Delta Dunării rămâne una dintre cele mai sărace zone din România și Uniunea Europeană, în ciuda faptului că este cea mai mare zonă de stufărișuri din lume, paradis al păsărilor de apă, Rezervație a biosferei, sit UNESCO și parte a Convenției RAMSAR.

Principalele surse de investiții la nivelul UE pentru perioada de planificare financiară 2014 - 2020 sunt Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul social european, Fondul de coeziune, Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală și Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime, Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, conform ASDD.

Lucrarea "Delta Warning Report: Soluții pentru viitorul Deltei Dunării" este realizată în cadrul proiectului "Delta Dunării - Paradisul aproape pierdut! Campanie de informare și conștientizare cu privire la protejarea biodiversității Rezervației Biosferei Delta Dunării", implementat de Asociația Salvați Dunărea și Delta, în parteneriat cu Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, în perioada ianuarie 2011 - decembrie 2012. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Actual : Amenințare toxică pentru Delta Dunării
Pagina a fost generata in 0.3047 secunde