Program Rabla / Administrația Fondului pentru Mediu, despre validarea colectorilor și tichete

107
Program Rabla / Administrația Fondului pentru Mediu, despre validarea colectorilor și tichete - rabla-1370862752.jpg

Articole de la același autor

Având în vedere informațiile apărute în mass-media cu privire la validarea operatorilor economici autorizați să desfășoare activități de colectare și tratare a vehiculelor scoase din uz, precum și cu privire la distribuirea tichetelor valorice, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a făcut câteva precizări. Astfel, potrivit reprezentanților AFM, toate criteriile de eligibilitate au fost verificate de către comisia de validare pentru operatorii economici care și-au depus dosarele pentru validarea în Programul "Rabla 2013". Comisia de validare a respins operatorii economici care nu se regăseau în lista celor autorizați să desfășoare activități de colectare și tratare elaborată de către A.N.P.M. 

În ceea ce privește distribuirea tichetelor valorice, Administrația Fondului pentru Mediu a modificat Ghidul de finanțare a programului față de anii anteriori pentru a eficientiza programul.

Reprezentanții AFM explică faptul că în Ghidul de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național a fost prevăzut că, în prima etapă, vor fi distribuite maximum 25% din numărul total de tichete, în funcție de numărul mașinilor mai vechi de zece ani din parcurile auto județene, conform statisticilor realizate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Permiselor.

"De asemenea, vă precizăm faptul că în acest an, Administrația Fondului pentru Mediu a publicat pentru prima dată, pe site-ul instituției, modul de distribuire a tichetelor pe fiecare județ, dar și numărul de tichete distribuit pe fiecare punct de lucru. Decizia a fost luată pentru a elimina orice suspiciune cu privire la modul de distribuire al acestora. Consumarea tichetelor primite inițial este o condiție obligatorie pentru depunerea unei cereri de suplimentare a acestora, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice și operatorii economici fără personalitate juridică. În situația în care colectorii epuizează stocul de tichete primit inițial, pot depune o cerere de suplimentare la Administrația Fondului pentru Mediu", au explicat reprezentanții AFM.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8099 secunde