Prohibiţie generală! Pescarii din Delta Dunării nu vor primi compensaţii financiare

4897
Prohibiţie generală! Pescarii din Delta Dunării nu vor primi compensaţii financiare - 1-1681385791.jpg

Articole de la același autor

Pescari, luaţi aminte: pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoate acvatice vii în habitatele piscicole naturale este interzis în această perioadă!

Pescuit este permisă în apele care constituie frontieră de stat până pe data de 24 aprilie, zi în care începe prohibiţia şi în apele de frontieră, se arată în Ordinul comun al Ministerului Mediului şi cel al Agriculturii privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului. Însă ordinul prevede şi excepţii.

Astfel, pe Dunăre, pe tronsonul care constituie frontiera de stat româno-bulgară şi pe segmentul de frontieră româno-ucrainean, inclusiv în Golful Musura, prohibiţia pescuitului va începe luni, 16 aprilie, şi se va încheia în data de 30 mai.

Până pe 7 iunie inclusiv, este interzis pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în râul Prut şi în zonele inundate permanent sau temporar limitrofe acestuia.

„Pentru lacurile de acumulare destinate producţiei de energie electrică, în perioadele de prohibiţie este interzisă scăderea dirijată a nivelului apei, în scopul asigurării protecţiei zonelor de depunere a icrelor, cu excepţia considerentelor de prevenire a calamităţilor naturale”, se menţionează în actul normativ amintit.

În Delta Dunării, în perioada prohibiţiei, cei aproape 1.100 de pescari ale căror venituri depind exclusiv de resursa piscicolă vor putea captura doar scrumbie şi nu vor primi compensaţii financiare, cum primesc pescarii din alte state europene. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4366 secunde