Proiect de act normativ pentru susținerea investițiilor strategice din economie

116
Proiect de act normativ pentru susținerea investițiilor strategice din economie - proiectdeactnormativpentrusustin-1648825694.jpg
Ministerul Finanțelor extinde pachetul de măsuri pentru finanțarea afacerilor din România și propune eficientizarea procesului de implementare a schemei de ajutor de stat nr. 807/2014 dedicată stimulării investițiilor cu impact major în economie. Schimbările vizează finanțarea proiectelor de investiții majore și diminuarea riscurilor de administrare ineficientă a resurselor umane și financiare.

„Am modificat schema de ajutor de stat 807/2014 pentru a o adapta la evoluția pieței și la provocările cărora trebuie să facă față oamenii de afaceri în România. Acum este necesar să finanțăm acele investiții cu impact major în economie, similar cu pachetul de 17,5 miliarde lei dedicat companiilor mici și mijlocii din primul trimestru al acestui an. Sunt convins că prezenta schemă de ajutor de stat alături de programele deja aprobate, respectiv IMM Prod, Rural Invest, Garant Construct și Innovation, IMM Invest și Agro IMM Invest vor asigura o finanțare importantă a economiei în prima parte a acestui an, urmând să elaboram noi scheme de sprijin și programe foarte necesare economiei românești", a subliniat Adrian Câciu - ministrul finanțelor.

Se propune ridicarea plafonului maxim al investiției de la unu la cinci milioane euro, pentru ca ajutorul de stat să fie acordat sectoarelor strategice din economie, care realizează investiții în active fixe de înaltă tehnologie și cu valoare adăugată mare.

Totodată, va fi prelungit termenul maxim de analiză la 90 zile lucrătoare, atât pentru cererile de acord pentru finanțare, cât și pentru cererile de plată. Proiectul de act normativ a fost pus în dezbatere publică.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2329 secunde