Proiect privind debirocratizarea mecanismului de racordare la rețeaua electrică

125
Proiect privind debirocratizarea mecanismului de racordare la rețeaua electrică - proiectprivinddebirocratizareame-1606666552.jpg

Articole de la același autor

În perioada următoare, Consiliul Concurenței va finaliza un amplu proiect derulat în cooperare cu OECD, care prevede debirocratizarea întregului mecanism de racordare la rețeaua de distribuție de energie electrică. Acesta poate dura mai multe luni și are în vedere simplificarea procedurilor de obținere a autorizațiilor, în cascadă. De asemenea, vor fi căutate soluții juridice pentru ca demersurile necesare pentru obținerea autorizațiilor să se deruleze în paralel pentru a urgenta racordarea, și nu secvențial, cum se întâmpla la ora actuală.

Trebuie menționat că procesul de racordare la rețeaua de energie electrică este unul complex, cu multe etape, pentru care sunt responsabile diferite părți: operatorul de distribuție, proiectanți, executanți de lucrări, autorități locale, client, astfel că durata totală a procesului de racordare, ca interval care înglobează toate aceste etape, nu depinde în totalitate de operatorul de distribuție.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 19 Noiembrie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 3.9119 secunde