Proiectul de extindere a zonei libere în Portul Midia, fără de cusur? Mai sunt câteva zile pentru depunerea observațiilor

176

Articole de la același autor

În urmă cu exact o săptămână, Ministerul Transporturilor publica Proiectul de Hotărâre de Guvern privind extinderea regimului de zonă liberă în porturile maritime aflate în administrarea Companiei Naționale "Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța. Mai exact, prin acest proiect se va extinde regimul de zonă liberă în portul Midia pe o suprafață de teren de 2.337.491 metri pătrați.

"Prin extinderea regimului de zonă liberă în portul Midia, operatorii economici vor beneficia de facilități vamale conform legislației în vigoare și, totodată, se vor dezvolta și moderniza noi facilități pentru operarea mărfurilor, care vor duce la creșterea traficului de mărfuri în port", se arată în nota de fundamentare.

Data limită pentru trimiterea de propuneri / observații este de 23 septembrie, însă până la această oră nimeni nu s-a arătat interesat să vină cu vreun comentariu.

"În porturile Constanța și Basarabi, unde s-a instituit regimul de zonă liberă, operatorii economici beneficiază de facilități vamale, în conformitate cu legislația în vigoare. Situația creată a dus la dezvoltarea de noi facilități pentru operarea mărfurilor și implicit la creșterea traficului de mărfuri. În vederea continuării acestei dezvoltări se propune extinderea regimului de zonă liberă în portul Midia", se mai precizează în nota de fundamentare.

Suprafața pe care se extinde regimul de zonă liberă în portul Midia este delimitată la nord de Primăria comunei Corbu, la sud de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral și Primăria Năvodari, la est de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral, iar la vest de Rompetrol Rafinare și Primăria Năvodari.

"Portul Midia (…) a fost proiectat și construit pentru a pune la dispoziție operatorilor economici facilități portuare pentru operarea mărfurilor generale, a animalelor vii, a produselor petroliere brute și rafinate. Suprafața de teren de 2.337.491 metri pătrați aparține domeniului public al statului, este în administrarea Ministerului Transporturilor și în concesiunea Companiei Naționale "Administrația Porturilor Maritime" SA (…). Digurile de Nord și de Sud au o lungime totală de 6,97 m iar portul dispune de 14 dane cu o lungime totală a cheului de 2,24 km", se arată în nota de fundamentare a proiectului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5512 secunde