Proiectul FAIRway Danube se apropie de final

427
Proiectul FAIRway Danube se apropie de final - proiectulfairwaydanubeseapropied-1629914415.jpg

Articole de la același autor

Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile, în colaborare cu Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați, a organizat în ziua de 25 august 2021, la Constanța, ultimul forum național al utilizatorilor - USERFORA 2021, dedicat proiectului FAIRway Danube, care se apropie de final, după șase ani de implementare.

FAIRway Danube reprezintă prima etapă de implementare a master planului pentru reabilitarea și întreținerea șenalului navigabil al Dunării și afluenților săi navigabili.

Achiziția de echipamente pentru realizarea activităților de întreținere, derularea activităților pilot și evaluarea rezultatelor obținute pentru a determina eficacitatea măsurilor luate fac obiectul proiectului FAIRway Danube. Furnizarea de informații actuale și armonizate despre secțiunile critice ale Dunării (nivelul apei, prognozele privind nivelul apei și semnalizarea șenalului navigabil al Dunării) s-a realizat periodic pe parcursul implementării proiectului.

Un obiectiv cheie al proiectului îl reprezintă și implicarea părților interesate pentru aprobarea și validarea rezultatelor obținute prin intermediul activităților pilot. Astfel, în cadrul proiectului la nivel național au fost organizate anual forumuri naționale pentru utilizatori.

Proiectul se apropie de sfârșit și una dintre misiunile importante este să prezinte rezultatele obținute tuturor utilizatorilor căii navigabile a Dunării.

În cadrul forumului, cei doi parteneri de proiect și-au prezentat rezultatele obținute și au avut ocazia să afle opiniile participanților, utilizatori ai căii navigabile și reprezentanți ai instituțiilor de resort.

Proiectul FAIRway Danube este implementat în colaborare cu șapte parteneri din șase țări riverane Dunării. Durata de implementare a proiectului este de 66 luni (iulie 2015 - decembrie 2021) și are un buget aprobat de 21,7 milioane euro, din care bugetul CN ACN SA este de 624.000 euro, cu o cofinanțare de 85% din partea Uniunii Europene, prin Programul Mecanismul Interconectarea Europei 2014-2020. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4242 secunde