Protestele Cartel Alfa au fost "înghețate" de ger

878
Protestele Cartel Alfa au fost
Peste 50 de sindicaliști afiliați Cartel Alfa au protestat ieri în fața Ministerului Finanțelor Publice, cerând guvernului acordarea de facilități pentru angajații trimiși în șomaj.
Protestul s-a încheiat rapid, în jurul orei 11, din cauza temperaturilor scăzute, de minus 16 grade Celsius.
Ei și-au adus termosuri cu ceai, ca să se încălzească și, potrivit oficialilor Cartel Alfa, ar fi adus și vin fiert, "dacă nu exista riscul ca protestele să fie luate în derizoriu și să apară știri de genul «Sindicaliști cu iz de alcool protestează la Ministerul Finanțelor»".
Mircea Dumitru, președintele Cartel Alfa București, a declarat că protestele vor continua și astăzi, când ajung în Capitală și reprezentanții sindicatelor din țară.
"Cerem menținerea facilităților acordate pentru trimiterea în șomaj tehnic a angajaților, pe tot parcursul anului 2010, lipsa unei astfel de măsuri putând avea ca efect disponibilizarea a peste 200.000 de angajați, începând cu luna februarie", a precizat Mircea Dumitru.
La finele săptămânii trecute, Mihai Șeitan, ministrul Muncii, declara că analizează posibilitatea acordării de facilități firmelor care trimit angajați în șomaj tehnic timp de trei luni. De altfel, măsura a fost aplicată și în 2009, costând statul în jur de 300 milioane lei.
După întâlnirea de ieri cu ministrul Finanțelor, Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa, a declarat că speră ca guvernul să hotărască mâine "prelungirea perioadei de acordare a șomajului tehnic și în 2010".
"Această variantă ar costa statul mult mai puțin decât dacă ar fi nevoit să plătească indemnizații pentru 200.000 de șomeri. În cea de-a doua variantă, costurile s-ar ridica la aproape un miliard de euro", a declarat Hossu, citat de NewsIn.
Liderul sindical a precizat că disponibilizări în masă ar putea avea loc în domenii ca metalurgia, chimia, petrochimia, construcțiile de mașini, construcțiile civile și industria ușoară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Iunie 2009
Stire din Economie : "Cartel Alfa" pichetează prefectura
Pagina a fost generata in 0.3102 secunde