Pulsul economiei

173
Pulsul economiei - pulsuleconomiei-1513092995.jpg

Articole de la același autor

Prețurile de consum în luna noiembrie 2017, comparativ cu luna noiembrie 2016, au crescut cu 3,2%. Rata medie a prețurilor de consum în ultimele 12 luni (decembrie 2016 - noiembrie 2017) față de precedentele 12 luni (decembrie 2015 - noiembrie 2016) este de 1,0%. 
x x x
Prețul energiei pentru consumatorii care sunt alimentați în regim de serviciu universal va crește de la 1 ianuarie 2018. Energia în perioada de vârf de consum, între orele 18:00 - 22:00, urmează să fie mai scumpă cu 13%, arată datelor postate pe site-ul Operatorului Pieții de Energie Electrică și Gaze din România (OPCOM). 
Licitațiile pentru trimestrul I din anul 2018 de pe piața centralizată, pentru serviciul universal (PCSU), s-au finalizat marți, iar OPCOM a publicat prețurile de închidere.
x x x
Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei - ANRE a aprobat, în ședința de azi, 12 decembrie 2017, tarifele specifice pentru serviciul de distribuție a energiei electrice și a prețului pentru energia electrică reactivă la operatorii de distribuție concesionari pentru anul 2018. Față de anul 2017, acestea înregistrează o scădere medie de 1,08% la nivelul întregii țări, pentru cei opt operatori de distribuție concesionari.
x x x
Prețurile gazelor naturale și curentului electric au crescut în Europa, după explozia produsă la unul dintre cele mai importante puncte nodale pentru transportul gazelor naturale de pe continent. Au fost afectat livrările energetice chiar în momentul unui val de frig.
x x x
Transferul contribuțiilor sociale de la angajatori la angajați este o sursă de venituri pentru firmele de servicii informatice. Agenții economici vor trebui să își modifice programele contabile, și de salarizare. Există și prestatori de servicii informatice care au realizat aplicații speciale care le permite angajatorilor să calculeze și să execute automat comparații pentru aducerea salariilor la zi, de la 1 ianuarie 2018, prin majorarea salariilor brute, adăugarea de prime brute sau tichete de masă.
x x x
Mai puțin de 10% din evenimentele sportive din România sunt asigurate, arată Autoritatea de Supraveghere Financiară. "Există produse de asigurare dedicate sportivilor, cunoaștem că sunt sportivi celebri care se asigură pe sute de milioane de euro, iar asiguratorii se află lângă ei. Eu cred că și în România această nișa de business trebuie dezvoltată", a declarat vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, Cornel Coca Constantinescu, prezent la conferința "Cum asigurăm sportul în Romania ?", organizată de XPRIMM,


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Mozaic economic
Vineri, 03 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Miercuri, 11 Octombrie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Miercuri, 13 Septembrie 2017
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Pagina a fost generata in 1.6334 secunde