Reuniune la vârful administrațiilor vamale din România și Moldova

330
Reuniune la vârful administrațiilor vamale din România și Moldova - reuniunelavarfuladministratiilor-1617384962.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile vamale din România și Republica Moldova au convenit, la Chișinău, asupra unui set de acțiuni menite să consolideze cooperarea transfrontalieră între cele două state. Măsurile au fost discutate în cadrul întrevederii dintre Marcel Simion Mutescu - directorul general al Direcției Generale a Vămilor și Sergiu Burduja - directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

Printre subiectele abordate s-au numărat: implementarea și actualizarea planului de colaborare bilaterală, reabilitarea infrastructurii celor mai tranzitate posturi vamale, procedurile de vămuire comună și intensificarea măsurilor de protecție la frontieră împotriva Covid-19.

Un alt subiect discutat în cadrul întâlnirii l-a constituit stadiul proiectului de investiții ce vizează reabilitarea și modernizarea punctelor de trecere Sculeni-Sculeni, Leușeni-Albița și Giurgiulești-Giurgiulești. În contextul demarării în scurt timp a lucrărilor de reconstrucție la postul vamal Sculeni, a fost propusă redirecționarea traficului spre punctul de trecere al frontierei Lipcani-Rădăuți Prut.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5661 secunde