România are stocuri de 3 miliarde metri cubi de gaze naturale, pentru iarnă

514
România are stocuri de 3 miliarde metri cubi de gaze naturale, pentru iarnă - gaze3f71654caac-1318523054.jpg
Ministrul Economiei a analizat , astăzi, stadiul realizării programului de iarnă în sistemul de gaze naturale. La ședință au participat directori din companiile Romgaz și Transgaz, precum și conducerea direcției de specialitate din minister.
Programul de iarnă, stabilit de guvern, privind înmagazinările de gaze naturale a fost finalizat, a anunțat ministerul. Romgaz a înmagazinat 2,75 miliarde metri cubi de gaze naturale, iar ceilalți operatori au înmagazinat diferența de cantitate, până la necesarul stabilit, de
aproximativ 3 miliarde metri cubi gaze naturale.
Spre deosebire de anul trecut, când 70 % din cantitățile de gaze naturale înmagazinate au fost din import și numai 30% au provenit din producția internă, în acest an 63% din gazele înmagazinate sunt din producția internă, iar 37% din import.
Romgaz a anunțat că a luat toate măsurile de pregătire a surselor și că va asigura necesarul de consum pentru populație și industrie în această iarnă. De asemenea, Transgaz a anunțat că a finalizat lucrările de revizie a stațiilor de comprimare, cu restabilirea integrală a capacității de transport a sistemului, finalizând pregătirile pentru iarnă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 13 Octombrie 2011
Stire din Economie : Ce și unde exportă România?
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Actual : Românii care au îngrozit Norvegia
Pagina a fost generata in 0.5027 secunde